30.11.08

Kome poželeti sreću?

.
Nije trik pitanje. A, i odgovor je jednostavan: sreću treba poželeti svima kojima je potrebna. Onda valjda svima? A možda je ipak nekome potrebnija... Moja majka je imala običaj da kaže, u vreme dok sam bio sasvim mali ( i večito nezadovoljan, što me izgleda drži još uvek) - "Pogledaj one koji su ispred tebe, ali i one koji su iza..."

Ovaj uvod je verovatno sasvim nepotreban... Većina nas je imala, ili na sreću još uvek ima majke koje su nešto slično govorile... To znači da je većina nas imala mnogo više sreće od dece kojoj je namenjena pomoć iz ove naše skromne akcije. Svaki dan tri-četiri puta prodjem kraj te lepe (ali tužne) zgrade gde žive ta NAŠA deca. Najčeće mislim o nečem drugom... Živimo u ružnom, ciničnom i surovom svetu, u kome sebični i maliciozni ljudi kvare i blate svaki ljudski i human gest...

Šta Vi mislite? Možda i nije sasvim tako?
.

11.11.08

Spasimo Srpskog Pandu !

.
Daleko od naših očiju, duboko u neistraženim kišnim šumama Zapadne Šumadije, odvija se poslednji čin velike drame: Poslednji Srpski Panda se bori za opstanak!


Ova predivna stvorenja postala su žrtve varvarskog običaja koji vekovima sprovode lokalna plemena, po kome se pred kraj svake kalendarske godine ritualno žrtvuju poslednji primerci ove izuzetne vrste.

I ove godine hiljade njih će svojim nevinim životima platiti zbog ove necivilizovane prakse. Ko zna, možda je ovo poslednji uplašeni primerak, POSLEDNJI SRPSKI PANDA na celom svetu?


Spasimo Srpskog Pandu!

.

za down-load: (1680x1050, 1680x900, 1600x1000, 1440x900, 1280x1024, 1280x800) sledite link...

6.11.08

U susret recesiji...

.
.
"Ako nema vetra - VESLAJ !

(latinska poslovica)
.
.
.

1.11.08

Dali ste dovoljno "mekani" ?

.
Jonas Ridderstrale & Kjelle A. Nordstrom ("skinhedsi" sa slike) su u svojoj knjizi "Funky business" citirali jedan zanimljiv eksperiment koji treba da nam odgovori na pitanje "Gde smo" u novom svetu koji radi na "moždani pogon". Mislim da je preuzeto iz "The Economist"-a ali ako želite tačnu referencu i precizan citat - pročitajte knjigu (što vam ionako savetujem). Dakle:

"Uzmete u ruke ONO što mislite da je vaša naveća komparativna prednost (ono u čemu ste najbolji na tržištu), i ispustite na nožne prste! Ako vas zaboli (tj. ako se radi o nekoj "gvoždjuriji" - o nečem opipljivom) IMATE PROBLEM! Ako to što vas je lupilo po prstima išta vredi, do večeras će ga neko (negde u trećem svetu) iskopirati, i za dan dva - prodavati duplo jeftinije od Vas.

A ako je vaš ADUT nešto "soft" (nove ideje, drugačija organizacija, odnos prema kupcima, novi recept ili neobična kombinacija svega navedenog)... Imate veliku šansu!"


I taman kad pomislite da ste našli kjuč za rešenje svih pitanja, ćelavi Švedski akademici će vas nemilosrdno podsetiti da na svakog uspešnog "ekscentrika" dolaze hiljade i hiljade onih koji su pokušali nešto originalno i - propali!

Ne verujem da je tim bezimenim luzerima neka velika uteha to što bi, da nije bilo njih, čovečanstvo još sedelo u pećinama i jelo gloginje...

Ali: ONI SU BAR POKUŠALI ! - Zar ne?
.