16.2.10

Sreća, sreća, radost...

.
Ukoliko niste upoznati sa likom i delom Sundjer Boba - vi jednostavno niste kvalifikovani za ovaj post. Žao mi je! Mogu da se kladim da vam u tom slučaju nisu poznati ni teoretski postulati Homera i Barta Simpsona, filozofski komentari i eseji Korta Maltezea i Čika (puno ime: Don Čiko Felipe Kaetano Lopez i Martinez i Gonzales), a izvesno je i da nikada niste čuli ni za legendarnog oca moderne Grunfologije, ili za inverzno - alegorijske filozofske priče Broja Jedan.

To što vaša akademska znanja pokrivaju beskrajne okeane dragocenih ćinjenica, utemeljenih na besprekornim intelektualnim sistemima koji su ugradjeni u samu srž naučne i filozofske semantike, nema ama-baš nikakve važnosti. Bez obzira na vaše eventualne titule i lično (ili stručno) iskustvo, vi ste samo jadna neznalica, neuki amater - jednom rečju: nema baš nikakvog smisla - čak ni pokušavati da vam se pojasni bilo šta... Izmedju vas i Spoznaje je ponor, nepremostiva provalija sačinjena od decenija predanog istraživanja, i mnogo tona požutelih stranica na roto-papiru iskrzanih ivica.

Najbliže što ćete ikada prići svemu su retke knjige poput "Tajanstveni plamen kraljice Loane" od velikog poznavaoca Umberta Eka, ili poneki suvoparni esej nekog od onih tužnih likova koji su pokušali da "prodaju veru za večeru". Ali, sve to će vas samo navesti na lažni trag, i uljuljkati u iluziji da je vaše znanje - univerzalno (iako, naravno - nekompletno)...

Vaša je jedina sreća što NEMATE POJMA šta ste propustili.
.

2 comments:

  1. Kaniš li pobijediti ne smiješ izgubiti.
    Iliti "Tko leti vrijedi". :D
    A Komandant Mark i Vukovi sa Ontarija? A Fantom?
    A Blek Stena? A Rip Kirbi? Modesti Blejz? Cccc...svadjaćemo se mi oko obavezne literature. :D
    A Sundjer Bob je jedini pravi heroj današnjice. ;-)

    ReplyDelete
  2. U vremenu kad veliki broj intelektualaca ima mozak (a bogami i kičmu) od sundjera - Bob je jedinstvena autentična moralna i intelektualna gromada.

    Vidim Shaputalice da ste "u materiji", tako da mi još samo ostaje da vas pozdravim tajnim pozdravom "Halo Bing, kako brat?"

    ReplyDelete

Voleo bih da čujem vaš komentar: