11.5.10

Plato Team Building 2

U subotu je u privrednoj komori u Beogradu, održan drugi "Team building" projekta "Plato" uz učešće gostiju iz Flandrije i sva tri tima iz Srbije ("Braničevski", "Severno-Bački" i Južno-Banatski"). Zanimljivo druženje je okupilo impresivan broj učesnika, koji su se u vrlo dobro osmišljenoj organizaciji istovremeno zabavili, ali i uradili veliki posao. Napravljen je plan za dalji rad i razvoj projekta u narednih 6 meseci, uključujući i dogovor oko posete Belgiji, i učešća na proslavi 20-to godišnjice projekta "Plato" (o samom projektu sam već pisao na ovom blogu).

Posao se naizmenično odvijao u više sala, "plenarno" ili po grupama, ali uvek pod budnim okom mentora i gostiju iz Belgije. Najzanimljiviji je svakako bio deo kada je svaka grupa imala zadatak da uz pomoć jedne rolne toalet papira i jednog bloka post-it nalepnica, kostimira jednog od učesnika. Cilj je bio da se kroz timski napor (za ograničeno vreme) da lična vizija celog dosadašnjeg projekta. Pri tome su sve grupe ispoljile veliku kreativnost, zavidnu snalažljivost, i ozbiljan timski duh...

Ono što je posebno impresioniralo naše goste je činjenica da smo vrlo brzo pronašli "rupu" u pravilima igre - i dobili rezultate koji su značajno "drugačiji" od medjunarodnog proseka. Mislim da bi na ovom primeru moglo dosta toga da se zaključi (o našem mentalitetu, sposobnostima, ali i šansama u budućnosti).

Analizirajući teme koje su obradjene u dosadašnjem radu i dajući generalne ocene projekta, došlo se do vrlo korisnih zaključaka za nastavak rada. Svi učesnici su se složili da je nesumnjivo velika korist od gostujućih eksperata koji inicijalnim predavanjima usmeravaju i oblikuju raspravu, ali da je glavni kvalitet upravo razmena iskustava, interakcija i dijalog. Preovladalo je mišljenje da i u budućnosti treba forsirati teme sa konkretnim i jasnim praktičnim fokusom, koje su brzo primenljive i korisne za većinu učesnika. Najbolju ocenu u celom projektu su zapravo dobili sami polaznici obuke, odnosno naša spremnost za razmenu ličnih znanja i iskustava.

Mislim da će se većina učesnika složiti da je ipak najbolji deo celog dogadjaja bilo druženje koje posle svega organizovano u "Irish Pub"-u, gde su gosti iz Belgije častili prvu rundu...

Teško da se na tome i završilo...

(fotografije sa dogadjaja možete pregledati ili preuzeti ovde

11 comments:

  1. Pa baš lepo - bili su vam drugari,imali ste maskembal,lepo se poigrali...super!

    ReplyDelete
  2. @kajzer Soze - a vidiš, ja bih očekivao da tebi (kao pravniku) za oko zapadne onaj detalj u vezi pronalaženja "rupe" u pravilima...

    ReplyDelete
  3. Rupe su svuda,samo ih treba uočiti :)

    ReplyDelete
  4. Ja primetih taj detalj, pre tvog komentara, ali sam pomislila to će biti materijal za neki novi post.

    P.S. A sad nešto lično, na temu Saru ti ne opraštam! Pls, pročitaj moj odgovor na tvoj komentar kod mene pa posle idi vidi na teksturi, ima dobrodošlica za tebe!

    ReplyDelete
  5. Najviše mi se sviđa tetkina venčanica i druženje u Irish Pub-u. Jedino nigde ne videh piva, al' dobro. :-) Ovo ostalo je kao izveštaj sa sednice CK SK YU. Mislim, vrlo demagoški si sve izložio, izgrađuješ se u dobrog političara. :-))

    ReplyDelete
  6. Pardoniram, videh piva na poslednjoj fotki. Mea culpa.

    ReplyDelete
  7. khm..samo tražite rupe..budibogsnama :)))

    Dakle, nakon što ste uspješno rasturili ljudima sistem, odveli ste ih u kafanu i napili do daske :)) Eeee..nikad nas neće pustiti u EU :))

    ReplyDelete
  8. @Milko & Zverka (kakav par!) - Pivo i to kakvo! Da ga jedeš na kašičicu. A što se EU tiče i venčanice (moja skromna kreacija) imao sam veliki problem pošto mi je zapalo da ja obrazložim ideju koja stoji iza, za 15 minuta sklepanog "just meried with EU" koncepta. Jedva sam se nekako iskobeljao, kao bliskost, veza, budućnost, itd...(a sve vreme razmišljam o tome da li bi se gosti naljutili da napravim neku aluziju na prvu bračnu noć, tj šta će biti posle, mislim kad "udjemo"...)

    ReplyDelete
  9. Pa sad, to za prvu mračnu, ovaj bračnu noć, nezgodna stvar, pogotovo ako se ima u vidu da se ne zna ko je tu nevesta, da l' EU ili Srbija. Misli, ko će kome, ako neće svoj svome. :-))

    ReplyDelete
  10. @Retka Zverka - na venčanici su bile zvezdice, ali nije ni važno - dok god je odnos zasnovan na obostranom uvažavanju, razumevanju, toleranciji...

    ReplyDelete
  11. like your brand so much,support.your new type is expected.thank you

    ReplyDelete

Voleo bih da čujem vaš komentar: