9.5.10

Novi član porodice...

Stigao nam je novi član porodice. Jednostavno se pojavio juče na vratima i rekao - Av! Bolje reći vratio se - niodkuda, pošto su se klinci igrali sa tom malom skitnicom još u februaru, a onda kao da je u zemlju propao. Ali sad je tu. Potrošili smo celo pre podne da mu napravimo kućicu, a sutra ga vodimo kod veterinara. Mama se još malo mršti, ali sredićemo i to... Samo još da mu smislimo ime. 

Imate li vi neku ideju?
.

11 comments:

  1. Jao divno! Baš je sladak! Je l' dečak ili devojčica?

    ReplyDelete
  2. De Miodraže ne petljaj ni sebe ni nas u posao klinaca da izaberu ime ;)

    ReplyDelete
  3. Sin ga zove "Kokica", a ćerka menja ime svakih 5 minuta, i što je najgore - ne mogu da se dogovore... Pošto su MOJA deca - logično je da su uvek otvorena za predloge, a istovremeno i vrlo svojeglava... Najbolje u svemu je što su ostavili njemu (džukcu) da on sam odluči. Svako novo ime testiraju tako što ga zovu tim imenom, a onda većaju da li se (ili nije) odazvao. Eto, to ja zovem demokratija! (Ili možda anarhija?)

    ReplyDelete
  4. Kokica mi se baš dopada, ali će postati vremenom Koki, to sigurno znaš.
    Obožavam pse, imam i ja jednog, zove se Cezar (predlog veterinara s kojim su se deca složila), ali se odaziva na Ceki, Bebaćko i Zizijevac Krizijevac. Toliko o imenu.

    ReplyDelete
  5. Ahahaha, sjajno, vraćanje u detinjstvo!
    Preslatkih li muka! Pomiri se s tim da će ga na kraju zvati kako hoće,pa sve i da se ne odluče za jedno ime,a što bi i moralo da ima samo jedno ime??

    ReplyDelete
  6. @Kajzer Soze - potpuno se slažem, to uostalom i nije nekakav OZBILJAN pas (po kinološkim kriterijumima) - to je naš novi ortak!

    ReplyDelete
  7. Sladak je, a to što nije ozbiljan po kinološkim kriterijumima, verovatno znači da je mnogo pametniji i šarmantniji. U mojoj porodici je istorijski gledano bilo više pasa. I nikad onaj ko je doveo (nabavio)kuče nije bio i osoba koja je na kraju bila najviše vezana za psa. Tako da ko zna možda to ispadne i ortak tvoje supruge ili tvoj.

    ReplyDelete
  8. Svestan sam ja svih rizika. Ali šta je - tu je! A što se inteligencije tiče mislim da će mu ista brzo doći glave (ko što uvek biva). Što kaže moj komšija: "Što ti je pametan ovaj pas, jede kod tebe u dvorištu, a kaki kod mene..." I siroti Kokica ode (bar privremeno) na lanac (a ja da nabavljam novu žicu za ogradu)...

    ReplyDelete
  9. Super, baš se radujem što se kuca udomila. :-) Mislim da tvoja deca treba da odluče kako će da se zove, a ne mi ovde da palamudimo o tome. :-)

    ReplyDelete
  10. Kad se pojavio na vratima i rekao "Av!", možda se, kao svako lepo vaspitano kuče - predstavio. Pa onda ne moraš dalje da tražiš ime... ;)

    ReplyDelete

Voleo bih da čujem vaš komentar: